Linda Slot

Activiteiten bij Het Gouden Hart Leersum

26 juli 2022

Het belang van activiteiten

Een goede balans tussen activering, rust en positieve prikkels is belangrijk. Daarom organiseren wij bij Het Gouden Hart binnens- en buitenshuis verschillende activiteiten. Dat is goed voor sociale contacten en het gevoel erbij te horen, maar ook voor stimulering en behoud van vaardigheden.

Wij bieden een wekelijks activiteitenprogramma. Dit varieert van ‘bewegen voor ouderen’ tot bloemschikken, pannenkoeken bakken of een filmavond. De activiteiten worden afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de bewoners. We letten daarbij vooral op wat er nog wél mogelijk is. Een positieve kijk op het leven. Familie, vrienden of kennissen zijn, in overleg, van harte welkom om deel te nemen aan activiteiten.

Mijn werk is mijn passie

Linda Slot
Activiteitenbegeleidster Linda Slot

Activiteitenbegeleidster Linda Slot werkt nog maar twee maanden bij Het Gouden Hart Leersum. Toch heeft zij al heel wat mooie initiatieven georganiseerd. Linda brengt de nodige ervaring mee en zij organiseert zowel persoonsgerichte als groepsactiviteiten.

‘Ik vind het heerlijk als onze bewoners meedoen en plezier hebben. De maandelijkse borrelmiddag samen met de familie en live muziek is elke keer een feestje. En ik heb nog genoeg ideeën, zoals een koersbalmat en een duofiets’ aldus een enthousiaste Linda.

Linda vertelt: ‘mijn eigen oma is helaas afgelopen zomer overleden en mijn opa al wat langer geleden. In mijn werk probeer ik mij altijd in te leven en vraag ik mij af: wat zouden mijn opa en oma fijn hebben gevonden? Daarbij vind ik het enorm belangrijk om mensen ruimte te geven en hun zelf de keuze te laten waar ze wel of niet aan deel willen nemen. Ze houden zelf de regie.

Ik vind het ook belangrijk om korte lijntjes te hebben met familie en mantelzorgers en hun te informeren en te betrekken.’

Linda organiseerde een gezellig dagje uit naar de Leersumse velden. Compleet met paardentram en een lekkere lunch werd het een hele gezellige zonnige dag.