Het Gouden Hart Lelystad - Opening

Bewoners en wethouder openen Het Gouden Hart Lelystad

14 juli 2022

Op 14 juli is de nieuwe zorgvilla ‘Het Gouden Hart Lelystad’ geopend, samen met de bewoners en wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra. Deze nieuwbouw zorgvilla biedt wonen met of zonder zorg aan ouderen, zowel dementie- als lichamelijke zorg. Een mooie aanwinst voor Lelystad, waar een leven lang goed wonen centraal staat. Wethouder Messelink-Dijkstra: “De zorgvilla is een mooie aanvulling op ons huidige aanbod. Wij vinden het belangrijk om aandacht te hebben voor mensen met zorg, dus ook voor mensen met dementie. Op deze manier bieden we ze een kleinschalige plek, in de Landerijen, waar het ook mogelijk is om als echtgenoten samen te blijven.”

Heerlijk wonen
Het Gouden Hart Lelystad is een kleinschalige woonzorglocatie en beschikt over 45 woonruimtes. Ook echtparen waarbij maar één persoon zorg nodig heeft zijn welkom. In mei is de eerste bewoner in de zorgvilla komen wonen, de heer Mulder. Hij vindt het heerlijk wonen bij Het Gouden Hart Lelystad: “Het is hier prachtig. Vanuit mijn studio heb ik uitzicht over de bossen, waar ik ook regelmatig ga wandelen.”

Tijdens de officiële opening is er een lint doorgeknipt door één van de bewoner en wethouder Messelink-Dijkstra. Daarna is er feestelijk geproost.

Het Gouden Hart Lelystad - Locatiemanager Antje
Locatiemanager Antje Verboom
Het Gouden Hart Lelystad - Eerste bewoner

De eerste bewoner, de heer Mulder, houdt een woordje en biedt Antje en het zorgteam een cadeautje aan. Een mooi huisnummer voor bij de deur van de nieuwe zorgvilla.

Het Gouden Hart Lelystad - Proosten op opening
De bewoners, medewerkers, familieleden, wethouder en andere betrokkenen proosten op de opening van Het Gouden Hart Lelystad.