Sandra Westeneng

De passie en ambitie van Sandra Westeneng

16 september 2022

Sinds januari is Sandra Westeneng de locatiemanager van Het Gouden Hart Amersfoort. Sindsdien is zij enthousiast aan de slag om deze locatie op alle fronten te optimaliseren. Op de vraag wat haar doel is, antwoordt Sandra: ‘ik wil graag een dikke 9+ scoren voor onze bewoners’.

Midden in het historisch centrum van Amersfoort ligt Het Gouden Hart Amersfoort, een oase van rust. Het gebouw heeft 32 appartementen, elk tussen de 22 m2 en 56 m2 groot. Er zijn eenkamerappartementen en tweekamerappartementen beschikbaar, als u groter of bijvoorbeeld samen met uw partner wilt wonen.

Het Gouden Hart is er voor mensen die kwetsbaar ouder worden. We bieden we niet alleen intensieve zorg, maar ook persoonlijke aandacht en service om ervoor te zorgen dat ouderen een prettig leven kunnen leiden, zoals ze dat gewend zijn.

Aandacht voor de mens staat centraal

HGH Amersfoort

Sandra vertelt: “Uiteraard zijn het gebouw en de faciliteiten enorm belangrijk. Maar het allerbelangrijkste is de inzet van ons team en het feit dat mijn collega’s dagelijks met passie ervoor zorgen dat het onze bewoners aan niets ontbreekt. Aandacht voor de mens staat daarbij centraal voor ons.

Het belang van communicatie

‘Wij overleggen regelmatig met onze Cliëntenraad omdat wij het belangrijk vinden om te horen hoe de ervaringen zijn vanuit de beleving van de bewoners. Zij houden ons een spiegel voor en met hun input kunnen wij goed inspelen op de wensen van de bewoners. En als dat niet helemaal mogelijk is, dan komen wij samen tot een gulden middenweg. Het doel is dan om de belangen van iedereen in balans te brengen.’ aldus Sandra.

Sandra vult aan: ‘Goede communicatie binnen het team vind ik ook heel belangrijk. Ons team maakt dagelijks het verschil voor onze bewoners. Als zij plezier hebben in hun werk, dan is dit terug te zien in onze zorg voor onze bewoners. Ik vind het belangrijk dat er vertrouwen is in elkaar. Dan kun je ook wat tegen elkaar zeggen omdat wij allemaal weten dat we allemaal gemotiveerd zijn om onze zorg en service verder te verbeteren.’

De sfeer van Amersfoort

Een belangrijk aandachtspunt is de locatie. Sandra licht toe: ‘Ons huis ligt midden in het mooie historische centrum van Amersfoort, terwijl het hier toch een oase van rust is. Zowel in de beschutte binnentuin, als op het fraaie terras op de eerste verdieping is het heerlijk vertoeven. Het pand dateert uit 1974 en daarmee enigszins gedateerd.’

‘Wij zijn er druk mee bezig het pand een update te geven, maar dit moet natuurlijk zodanig gebeuren zodat de bewoners er zo weinig mogelijk last van hebben. Een goede planning is hierbij cruciaal en wij doen dit stap voor stap en in overleg met de bewoners. Er zijn al de nodige verbeteringen aangebracht en we zijn nog bezig. Ons streven is om de sfeer van Amersfoort naar binnen te brengen; modern met een vleugje authentiek. Eén van de dingen waar wij naar kijken is bijvoorbeeld plaatselijke kunst.’ aldus Sandra.

Persoonlijk kennismaken

‘Om te ervaren hoe het hier werkelijk is, raad ik mensen aan om hier zelf de sfeer te komen proeven en kennis te maken met ons team. De overstap naar een zorgvilla is een grote verandering in het leven van de meeste mensen. Ik vind het dan ook fijn om persoonlijk kennis te maken met mensen en op basis van hun behoeften ze een goed advies te kunnen geven.’ vertelt Sandra.

Hebt u interesse? U kunt via deze link zich aanmelden voor een vrijblijvende rondleiding. Of u kunt bellen voor een afspraak met onze klantenservice op 085 – 808 7020. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur – 17.00 uur.