Mevrouw Spaargaren

Een bewoonster vertelt

16 september 2022

Hoe is het nu echt om in Het Gouden Hart Leiden te wonen. Mevrouw Spaargaren is één van de bewoners en deelt haar ervaringen.

Leven in een sfeervolle, veilige en vertrouwde omgeving dat willen wij allemaal. Het Gouden Hart Leiden maakt dit mogelijk voor mensen die kwetsbaar ouder worden, zowel somatisch als psychogeriatrisch. De bewoners leiden hun eigen leven én krijgen alle zorg en aandacht die zij nodig hebben. 

Na een ongeluk waarbij mevrouw Spaargaren haar heup had gebroken, kwam zij in het ziekenhuis in Delft terecht. Helaas traden daarna een aantal complicaties op waardoor zij een deel van haar voet moet missen. Terug naar huis gaan was helaas niet mogelijk. In februari is zij daarom naar Het Gouden Hart Leiden gegaan. Inmiddels is zij met de fysiotherapeut flink aan het werk om weer mobieler te worden. Zo kon zij onlangs bewoners en medewerkers verrassen door al weer een stukje te kunnen lopen met een rollator. 

Ik hou van de contacten hier én van mijn privacy

Mevrouw Spaargaren
Mevrouw Spaargaren

“Het was wel een hele overgang en je moet er aan wennen. Gelukkig komen mijn dochter en mijn twee zoons regelmatig op bezoek en dan gaan we samen naar buiten. Er zijn hier genoeg mogelijkheden om mensen te leren kennen, maar je moet er ook zelf wat aan doen. Ik vind het fijn om die contacten te hebben en samen te eten. Maar ik ben ook wel graag alleen en kan er van genieten om in mijn eigen appartement de tv-programma’s te kijken die ik interessant vind. Ik heb alle vrijheid hier en beslis zelf of ik al dan niet alleen wil zijn. ” aldus mevrouw.

Daar waar mevrouw voor haar ongeluk nog zelf fietste en auto reed, kan dit nu niet meer. Met haar positieve instelling heeft zij hier mee leren omgaan. Mevrouw vertelt “bovendien heb ik daarnaast nog de vereniging Saar ingeschakeld. Dit betekent dat er 1x per week 2 uurtjes mijn ‘Saar’ bij mij langskomt en dat zij mij helpt met wat ik op dat moment ook maar wil. Soms is dat even het opruimen van een kast en op andere dagen gaan we samen boodschappen doen”.

Mevrouw is erg blij met de zorg en service bij Het Gouden Hart Leiden. “Ik ga graag naar het restaurant en er zijn hele leuke medewerkers hier” aldus mevrouw.

Wilt u zelf de sfeer komen proeven?

U bent van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding. Er is dan volop gelegenheid om de locatie te bekijken,
het zorgteam te ontmoeten én al uw vragen te stellen. De koffie staat klaar! U kunt zich hier aanmelden.