Dhr. en Mevr. Van Doorten

Een nieuw thuis voor ouderen

15 september 2022

In de wijk de Landerijen in Lelystad bevindt zich Het Gouden Hart Lelystad. Groen, ruim, veilig en comfortabel, dat is wonen in Lelystad. Deze nieuw gebouwde zorgvilla biedt wonen met of zonder zorg aan ouderen, met in totaal 45 appartementen. 32 appartementen zijn bestemd voor bewoners met een hoge zorgbehoefte. De overige 13 appartementen zijn voor mensen met een lichte zorgvraag en echtparen.

We zijn er voor mensen die kwetsbaar ouder worden. Op onze sfeervolle locaties bieden we niet alleen intensieve zorg, maar ook persoonlijke aandacht en service om ervoor te zorgen dat ouderen een prettig leven kunnen leiden, zoals ze dat gewend zijn.

Geen woorden maar daden

Antje Verboom, locatiemanager

Antje Verboom is de goedlachse locatiemanager van Het Gouden Hart Lelystad. ‘Wij hebben in mei onze eerste bewoner mogen begroeten in juli is de locatie officieel geopend. Samen met mijn team doen wij er alles aan een nieuw thuis te creëren voor onze bewoners’ aldus Antje.

Antje vertelt enthousiast: ‘Ik heb een groot hart voor ouderen. Zij hebben jarenlang bijgedragen aan onze maatschappij en zijn op een punt gekomen dat ze afhankelijk worden van anderen. En dan verdienen zij de aandacht en zorg die zij nodig hebben. Het is mijn intentie dat zij zich hier thuis voelen en gelukkig zijn. Om in te kunnen spelen op hun wensen en behoeften is het daarom belangrijk om ze echt goed te leren kennen.’

Haar hele leven heeft altijd in het teken gestaan om mensen te helpen die zorg nodig hebben. En dat is niet het enige, zij combineert dit met een gezonde dosis ondernemerschap. ‘Wij zitten als team in de opbouwfase en wij werken echt samen om het de bewoners naar de zin te maken. Het ene moment help ik mee in de keuken, het andere moment zit ik in een overleg met het management. Ik heb een goed contact met de huisartsen in de omgeving, een goede samenwerking met hun is erg belangrijk. Het meeste plezier haal ik uit het persoonlijke contact met de bewoners, dan serveer ik ze een kopje koffie en maken wij een praatje. Zo weet ik ook wat er speelt en daar kan ik dan rekening mee houden’ aldus Antje.

Een fijne en mooie plek voor ons samen

De heer en mevrouw Van Doorten wonen sinds twee weken in Het Gouden Hart Lelystad in een mooi ruim appartement. Mevrouw van Doorten vertelt: ‘Wij woonden eerst nog zelfstandig en hadden nog geen hulp. En toen wees een kleindochter van ons op dit huis. Hier hebben wij  ons eigen appartement en de zorg die wij nodig hebben is altijd nabij, een heel prettig idee. Het was een grote stap om te verhuizen. Het huis dat meneer zelf heeft gebouwd met een paar anderen. Samen hebben zij drie huizen gebouwd.’

De heer en mevrouw Van Doorten

Dat meneer zijn eigen huis heeft gebouwd is niet verrassend met zijn bouwkundige achtergrond. En mevrouw heeft nog een poos gewerkt als apothekersassistent en daarna met heel veel plezier gezorgd voor hun kinderen. Mevrouw vertelt: ‘wij hebben twee meiden en één jongen en inmiddels ook zes kleinkinderen. Als gezin hebben wij genoten van het maken van mooie reizen en wij hebben veel gekampeerd. Ook bezochten wij onze zoon die als F16 piloot veel in het buitenland werkte. Zo hebben wij hem opgezocht in Amerika en Australië.’

‘Alhoewel het wel tijd nodig heeft om eraan te wennen dat niet meer in ons huis te wonen, zijn wij blij met deze plek en de aandacht van de mensen hier om ons heen. Het is eerlijk gezegd ook wel heel fijn om niet meer na te hoeven denken over wat we gaan eten vandaag. Elke dag eten wij in het restaurant hier. Het is erg lekker en afwisselend. Bovendien is het ook gezellig om de andere bewoners te ontmoeten.’ aldus meneer en mevrouw.

Wilt u zelf de sfeer komen proeven?

U bent van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding. Er is dan volop gelegenheid om de locatie te bekijken,
het zorgteam te ontmoeten én al uw vragen te stellen. De koffie staat klaar! U kunt zich hier aanmelden.