Het Gouden Hart Lelystad - 1e bewoner

Eerste bewoner Het Gouden Hart Lelystad

7 juni 2022

In de wijk de Landerijen in Lelystad ligt Het Gouden Hart Lelystad. Dichtbij groen én op 5 minuten van het centrum. Deze nieuwbouw zorgvilla biedt wonen met of zonder zorg aan ouderen, zowel dementie- als lichamelijke zorg. In Het Gouden Hart Lelystad vindt u 45 woonruimtes. De 32 zorgstudio’s zijn bestemd voor bewoners met een hoge zorgbehoefte. De 13 appartementen zijn voor mensen met een lichte zorgvraag en echtparen. We stemmen onze zorg en voorzieningen af op de wensen en behoeftes van onze bewoners. Hierdoor kunnen we net dat stapje extra zetten in aandacht en service.

Het Gouden Hart Lelystad - Gebouw Het Gouden Hart Lelystad - Zitje woonkamer
Impressie van Het Gouden Hart Lelystad

De eerste bewoner
In mei 2022 hebben we de heer Mulder mogen verwelkomen, onze eerste bewoner. Hij vindt het heerlijk wonen bij Het Gouden Hart Lelystad: “Het is hier prachtig. Vanuit mijn studio heb ik uitzicht over de bossen, waar ik ook regelmatig ga wandelen.” De heer Mulder heeft met zijn 98 jaar veel meegemaakt in zijn leven. Hij is getrouwd, heeft vijf kinderen gekregen en heeft een groot deel van zijn leven voor defensie gewerkt, in verschillende functies. Nadat zijn vrouw Alzheimer kreeg en in een verpleeghuis is gaan wonen, hebben zijn kinderen ook zorg voor hem gedragen. Toen zij zelf gezondheidsklachten kregen en zijn vrouw is overleden, ontstond de behoefte aan een nieuwe woonplek, met zorg. De heer Mulder: “Twee van mij kinderen wonen in de buurt en zagen Het Gouden Hart Lelystad, zodoende hebben we voor deze zorglocatie gekozen, dan wonen we bij elkaar in de buurt.” De zorgstudio is van alle gemakken voorzien en heeft een eigen badkamer, keukenblok en er hangen diverse schilderijen van zijn vrouw. Bewoners mogen hun eigen meubels meenemen waardoor ze zich sneller thuis voelen. Alle appartementen hebben daarnaast een eigen balkon.

Het Gouden Hart Lelystad - Studio de heer Mulder
De heer Mulder in zijn eigen studio

Prettig leven zoals u gewend bent
Wij geloven in een kleinschalige aanpak van zorg. Dat is niet alleen persoonlijker en prettiger. Hierdoor zijn we ook een stuk slagvaardiger en kunnen we beter maatwerk leveren. We stemmen de zorg en de activiteiten af op de bewoner. Antje Verboom, locatiemanager: “We komen eerst bij de mensen thuis en kijken wat ze thuis prettig vonden om te doen. We bespreken de gewoontes en rituelen. Wil iemand op een andere moment van de dag douchen? Geen probleem. Wil iemand elke dag een wijntje bij het eten? Dan zorgen we dat het klaar staat. Meneer Mulder vindt het bijvoorbeeld belangrijk om elke dag te bewegen, dus dan loopt iemand van de zorg elke dag met hem een rondje. Bij Het Gouden Hart zijn we er om geluksmomentjes te creëren voor bewoners, dat ze een fijne dag hebben, aangepast aan het leven dat ze gewend zijn.”

Het Gouden Hart Lelystad - Antje Verboom
Antje Verboom, locatiemanager

Sfeer proeven?
Wilt u ook sfeer proeven? Bekijk hier meer foto’s van Het Gouden Hart Lelystad en plan gerust een vrijblijvende rondleiding. Antje en haar team verwelkomen u graag.