Erika Hermans-Lagendijk

Even voorstellen: locatiemanager Erika Hermans-Lagendijk

4 oktober 2021

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het realiseren van Het Gouden Hart Nijmegen. De oude orangerie wordt omgetoverd tot 64 appartementen van alle gemakken voorzien. Locatiemanager Erika is gestart en stelt zich graag aan u voor.

“Mijn naam is Erika Hermans–Lagendijk. Sinds 1 september ben ik locatiemanager van Het Gouden Hart Nijmegen. Ik ben 49 jaar en inmiddels alweer 23 jaar getrouwd. Samen hebben we twee zonen van 20 en 17 jaar oud: een echt mannenhuishouden dus.

Ik heb bestuurs- en organisatiewetenschap gestudeerd in Nijmegen: dat zijn mijn roots in Nijmegen. Daarna heb ik 10 jaar als beleidsadviseur bij lokale overheden gewerkt. Waarom de overstap naar de ouderenzorg? Als beleidsadviseur was ik veel in gesprek met zorginstellingen. Hierdoor heb ik goed kennis kunnen maken met het vak en het werkveld. Dat vond ik zo leuk en interessant, toen wist ik dat ik in de zorg wilde werken. De ouderenzorg is heel dynamisch, het is altijd in beweging, qua behoeftes en wet- en regelgeving verandert het heel erg. In de zorg heb ik naast managementfuncties bij Stichting Vlughterstede en BrabantZorg ook burgerinitiatieven begeleid voor mensen die graag langer thuis willen blijven wonen.

Het Gouden Hart principe sluit hier erg bij aan. Het welbekende lied ‘See me’ is mijn uitgangspunt,  mijn gedachtegoed. Zie mensen echt zoals ze zijn. In Het Gouden Hart Nijmegen is het zelfstandig, maar wel heel ontzorgd wonen. Dat merkte ik ook met de burgerinitiatieven. Men wil graag zelfstandig blijven, maar vindt de sociale controle en de sociale contacten erg belangrijk. Het geeft een gevoel van bescherming. En dat komt hier in Het Gouden Hart Nijmegen mooi samen. Een seniorenhuisvesting waarbij iedereen zijn eigen regie houdt. Men kan hier veilig en plezierig ontzorgd wonen.”

Meer informatie over Het Gouden Hart Nijmegen vindt u hier.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief.