Expositie in Het Gouden Hart Franeker

21 september 2020

Eén van onze bewoonsters Afina de Jong- van den Berg exposeert samen met Gerda Booij tot eind december in Het Gouden Hart Franeker.

Van foto’s naar schilderijen
Afina startte met het maken van foto’s op Vlieland. Dat leerde haar om goed te kijken. Vervolgens gebruikte ze die vaardigheden bij het schilderen van de weidse uitzichten op het Wad. Haar stijl is niet gedetailleerd en realistisch, maar een compositie vanuit eigen gevoel en kleur. Haar ontwikkeling en werkproces is ook te zien op de vele tafel-ezels in de hal en het restaurant. Er is een enkel uitstapje naar een stilleven. Gerda Booij is vrijwilliger en haar kunst is abstract met primaire kleuren, waar een nuancefiguratie aan wordt toegevoegd. Zij laat verscheidende landschappen zien en een enkel stilleven.

Bijzonder dit samen te mogen doen
Afina en Gerda kennen elkaar uit Harlingen en ervaren het beide als bijzonder, dat ze dit samen mogen doen. Begin deze maand werd de expositie geopend samen met familie en bewoners. Afina werd toegesproken door haar dochter en Gerda werd toegesproken door haar man. Beide kregen een mooie bos bloemen evenals Wilma v/d Brug als vrijwilliger. Alle betrokkenen kijken terug op een gezellige middag!