Heerlijk en gezellig samen, dat is wonen in Het Gouden Hart Nijmegen

20 oktober 2022

Zelfstandig wonen in een ruim appartement, in een veilige omgeving met 24-uurs zorg én gevarieerde activiteiten. Klinkt goed, toch? Het Gouden Hart Nijmegen, sinds jaar en dag de Orangerie geheten, heeft 64 zelfstandige appartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Hier kunnen ouderen naast zelfstandig ook heel ontzorgd wonen. Zowel voor echtparen waarbij maar een van beide zorg nodig heeft als alleenstaanden een fijne plek om te wonen.

De grote overstap

Het Gouden Hart Nijmegen is één van de locaties van Het Gouden Hart. Nettie, bewoner van Het Gouden Hart Nijmegen, maakte de grote overstap van 60 jaar wonen in een eigen huis met gezin, naar deze woonzorglocatie. “Thuis wonen ging niet meer en dus ben ik samen met mijn kinderen gaan kijken naar deze vernieuwde locatie. Ik heb hier nu een mooi appartement en van het balkon hebben we een gezellig tuintje gemaakt. Nu kan ik lekker buiten zitten, wat ik altijd zo graag deed.”

Gezellig samen eten

Prettig leven zoals u gewend bent, dat is waar Het Gouden Hart voor staat. Persoonlijke aandacht en service om ervoor te zorgen dat ouderen een prettig leven kunnen leiden. Het zit vaak in de kleine dingen en verschilt per persoon. De wens van de bewoner staat centraal.

Ook wordt er aan andere levensbehoeften gedacht bij Het Gouden Hart Nijmegen. Zo maakt een professionele kok elke dag het eten klaar. “Heerlijke maaltijden, en het is gezellig om samen met de andere bewoners te eten, geeft Nettie aan. “We kunnen op ons eigen stekje onze gang gaan of meedoen met de activiteiten wanneer wij dat willen. En al het personeel is ook zo lief in de omgang! Ik hoop hier in ‘Het Gouden Hart’ nog enkele jaartjes door te brengen.”