Ik voel mij happy hier

28 maart 2023


Het Gouden Hart Nijmegen is zelfstandig wonen in een ruim appartement, in een veilige omgeving met 24-uurs zorg met gevarieerde activiteiten. Meneer de Jager woont sinds december in Het Gouden Hart Nijmegen. Hoe ervaart deze nieuwbakken bewoner het?

Meneer de Jager vertelt: “17 december ben ik hier komen wonen, dus nog niet zo lang. Nadat mijn vrouw vorig jaar overleed dacht ik dat ik het wel alleen aankon. Maar heel eerlijk; ik vereenzaamde. Het lukte gewoon niet meer. Iedere dag alleen eten is gewoon niet zo leuk. Ik probeerde er wel op uit te gaan maar ik vond dat niet de toekomst.
Ik woonde niet ver van Het Gouden Hart Nijmegen en ben een paar keer gaan kijken. Ik had een ruime woning en wilde daar dan ook wel iets voor terug, dus uiteindelijk gekozen voor een ruim appartement op de 5e etage. Het is wel een lang proces geweest, denk dat het wel 3 maanden heeft geduurd voordat ik de beslissing nam. Ik dacht; de gebreken komen vanzelf, straks moet ik en dan word ik ergens op een kamertje weggestopt. Nu heb ik zelf de keuze.“

Dhr de Jager

Eigen meubels

Prettig leven zoals u gewend bent, dat is Het Gouden Hart. Persoonlijke aandacht en service om ervoor te zorgen dat ouderen een prettig leven kunnen leiden. Het zit vaak in de kleine dingen en verschilt per persoon. De wens van de bewoner staat centraal. “Ik voel mij langzamerhand steeds meer thuis, ja ik voel mij happy. Ik heb mijn eigen meubels meegenomen en daar de kamer mee ingericht, precies zoals ik het graag wilde. Iedereen die langskomt zegt ook dat ik er verstandig aan heb gedaan. Twee keer per week ga ik hier iets verderop nog naar de fitness. Ik doe daar aan e-gym, fijne afleiding en een goede bezigheid. Soms doe ik ook hier mee aan de activiteiten maar de gym hier is een beetje onder mijn niveau. Dus dan doe ik meer mee voor de gezelligheid.”