Thuis in verzorgd wonen

23 november 2022

Wonen met alle gewenste zorg binnen handbereik, voor als het nodig is. Het zorgt voor rust en dat fijne gevoel van veiligheid. Het Gouden Hart in Valkenburg is een woonzorgcomplex in het voormalige klooster Domaine Cauberg. Een geweldig stukje Valkenburg om te wonen, een comfortabele plek voor zowel echtparen als alleenstaanden met en zonder indicatie. Levensloopbestendig en met 24-uurs zorg om op terug te vallen. Beter en betaalbaar.

Op avontuur

Een bewoner van Het Gouden Hart Valkenburg vertelt; “Toen mijn vrouw stierf begonnen de kinderen zich zorgen te maken dat ik daar alleen zat. Ze gingen voor me op zoek en namen me letterlijk op sleeptouw, ik vond het zelf nog niet nodig. Er werd ook een afspraak hier in Valkenburg gemaakt en vervolgens gingen we nog eens met de hele familie naar de open dag. Koffie, vlaai, de rode loper lag uit, het was een hele happening. En het voelde gewoon goed. Mijn twee kleinkinderen vroegen: ‘Opa, hoe vind je het hier?’. We vonden het alle drie mooi en dus heb ik de stap gezet. Ik heb al die jaren geen zorg nodig gehad maar ben wel blij dat het er is. Ik ken de mensen inmiddels door en door en dat geeft vertrouwen. Het afgelopen jaar heb ik een beetje gesukkeld met mijn gezondheid, maar de verpleging en verzorging zorgen goed voor me. ‘Je moet wel goed eten meneer’, zeggen ze dan. Altijd tijd voor een grapje tussendoor, want er mag elke dag gelachen worden. Ze laten me in alles in mijn waarde. Als het niet gaat, eet ik lekker op mijn kamer. Anders ga ik naar beneden waar we heerlijk aanschuiven en het gezellig hebben met de bewoners onderling. Ik ben nog heel actief, mijn computer is mijn venster op de wereld. Ik houd de actualiteit goed in de gaten en lees nog graag een boek. En mijn eigen auto brengt me nog overal. Een rondje Zuid-Limburg, op bezoek bij mijn zoon, ik beleef nog volop avonturen. Met mijn mooie leeftijd van 88 jaar blijf ik genieten van het leven.”

Thuis voelen

Verpleegkundige Eva Frijns liep stage bij Het Gouden Hart en voelde zich zo welkom in het leuke team dat ze besloot te blijven. En ook Sandy Gielessen voelt zich helemaal thuis op Domaine Cauberg waar Korian Nederland als overkoepelende organisatie achter staat en waar ze haar HBO Verpleegkunde kon afronden. “Het is hier gezellig en vertrouwd, we zijn allemaal andere types maar vullen elkaar goed aan. We zijn kleinschalig van opzet en dus kennen we de bewoners en de ins en outs van de familie. Iedereen kent iedereen en voelt zich betrokken, we doen met passie ons werk. Informeel en toch formeel correct, met respect voor ieders privacy. We zijn altijd te gast, elke bewoner huurt zijn eigen appartement en woont dus privé. Ons team ondersteunt in alles: wassen, koken, eten, drinken, activiteiten, 24-uurs zorg, we hebben alles onder één dak. Iedereen is verschillend en wil op een andere manier benaderd worden, ieder heeft zijn eigen verhaal. Een dame van 96 jaar vroeg laatst aan een collega: ‘Wil je mijn vriendin zijn’? Dat zijn echt geluksmomentjes voor ons.”