Mevrouw van Hove

Het Gouden Hart Leersum, een bewoonster vertelt

26 juli 2022

Een bijzondere locatie

Aan de Utrechtse Heuvelrug, vlak tegen de bossen, ligt het rustige dorpje Leersum. In het voormalige gemeentehuis aan de rand van het dorp vindt u Het Gouden Hart Leersum met 26 luxe appartementen die variëren in oppervlakte van 31 tot 61 m2. Bij binnenkomst komt de huiselijkheid en de luxe je tegemoet.

Aan de voorkant is een fraai zitgedeelte die door de hoge ramen een uitzicht biedt op de levendige straat. Vanuit de gezellige eetkamer kijkt u uit op de prachtige binnentuin. De aparte tv-kamer biedt rust en privacy, maar kan ook gebruikt worden voor gezamenlijke activiteiten.

Ervaringen van een bewoonster

Afgelopen maart is mevrouw Van de Hove naar Het Gouden Hart Leersum verhuisd, terwijl ze daarvoor lange tijd in het appartementengebouw heeft gewoond aan de overkant van deze locatie. ‘Ik vind het hier heel fijn wonen, het is heel netjes en de verzorging is perfect. Ik heb een fijn appartement en ik kan zelf aangeven wat ik wil.

Er wordt veel georganiseerd, zo ga ik zelf een paar keer per week naar de gymnastiek, doe ik mee met het bloemschikken en ga ik graag mee het bos in. Ik heb jarenlang geschilderd maar dat is nu helaas niet meer mogelijk vanwege problemen met mijn ogen’ aldus mevrouw. In haar appartement zijn de nodige werken van mevrouw te bewonderen.

Een mooi leven

‘Ik ben geboren in Den Haag en na mijn huwelijk ben ik verhuisd naar Voorburg en later zijn we samen naar  Leersum verhuisd’ aldus mevrouw. Haar man stapte al vroeg in de voetsporen van zijn vader en zette succesvol het familiebedrijf voort in grondstoffen voor bakkerijen. Samen kregen zij vijf kinderen.

‘Ik ben heel trots op mijn vijf kinderen, acht kleinkinderen en elf achterkleinkinderen, die hier trouwens heel regelmatig op bezoek komen’ aldus mevrouw. Meneer is helaas inmiddels overleden en alhoewel het haar absoluut niet aan te zien is, heeft mevrouw de respectabele leeftijd van 96 jaar bereikt.

Mevrouw Van de Hove kijkt terug op een heel mooi leven met haar gezin. In haar jonge jaren heeft ze de hongerwinter meegemaakt. Samen met een vriendin ging zij op de fiets naar boeren om eten te halen, een spannende onderneming. ‘Een periode waar je veel van leert’ aldus mevrouw.

Wilt u zelf de sfeer komen proeven? Kom dan naar op onze open dag op 24 september!

Er is dan volop gelegenheid om de locatie te bekijken, het zorgteam te ontmoeten én al uw vragen te stellen. Wij verzoeken u vriendelijk om uw bezoek vooraf te registreren door een voorkeur van een tijdsblok op te geven via onze inschrijfpagina.