De heer Von Kriegenbergh

Hoe is het om te wonen in Het Gouden Hart Amersfoort?

16 september 2022

Vanaf 10 juni woont de heer Von Kriegenbergh in Het Gouden Hart in Amersfoort. Na een operatie en een verblijf in een revalidatiecentrum, was het helaas niet mogelijk om terug te gaan naar zijn huis in Zoetermeer. Meneer vertelt: ‘de kinderen hebben gezocht naar een geschikte plek waar ik de zorg zou krijgen die er nodig is. En zo kwam ik bij het Gouden Hart in Amersfoort terecht.’

De heer Von Kriegenbergh
De heer Von Kriegenbergh

‘Voor mijn operatie woonde ik nog zelfstandig in Zoetermeer. Het is natuurlijk enorm wennen om nu in een zorglocatie te wonen en niet meer te kunnen doen wat ik gewend was.’ aldus meneer. Zo blijkt meneer heel creatief te zijn. In het appartement hangen diverse mooie tiffany creaties die hij gemaakt heeft. De tiffany techniek houdt in dat stukken glas omwikkeld worden met een koperfolie, waarna de stukken vervolgens aan elkaar gesoldeerd worden. ‘Jammer dat ik dit nu, fysiek gezien, niet meer kan doen’ vertelt meneer.

Als keurmeester van het Rijk heeft de heer Von Kriegenbergh veel gereisd. En ook met zijn vrouw heeft hij de nodige reizen gemaakt zoals naar Las Vegas. Hier heeft hij mooie herinneringen aan. Ook deelden ze de passie voor line dancing.

Het is even wennen

‘Ik ben graag op mezelf in mijn appartement maar ik vind het ook prettig om hier samen met de andere bewoners te eten. Zo ontmoet ik weer nieuwe mensen en bovendien is het eten erg lekker. Ook krijg ik hier de zorg die ik nodig heb. Bovendien komen de kinderen regelmatig op bezoek.’ aldus meneer.

Wilt u zelf de sfeer komen proeven?

U bent van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding. Er is dan volop gelegenheid om de locatie te bekijken,
het zorgteam te ontmoeten én al uw vragen te stellen. De koffie staat klaar! U kunt zich hier aanmelden.